The Fairy Queen


Titania (Robijn Wendelaar) en Spoel (Rogier Schippers)

The Fairy Queen is een semi-opera waarin een sterk aangepaste versie van 'A Midsummer Night’s Dream' van William Shakespeare het uitgangspunt vormt voor een spektakel.

Aan de oorspronkelijke opvoeringen deden de beste acteurs, zangers, dansers en instrumentalisten uit Londen mee en deze bonte collagevoorstelling werd dé hit van het theaterseizoen 1692-1693.

Ook theatermakers van nu kunnen uitstekend uit de voeten met de sprankelende en tijdloze muziek van Purcell. De Nederlandse Reisopera slaat voor deze productie dan ook de handen ineen met Muziektheaterensemble de Veenfabriek van regisseur Paul Koek, die de afgelopen jaren de theaterwereld veroverde met spraakmakende producties en met Combattimento uit Amsterdam. Deze Fairy Queen is een bijzondere samensmelting van twee kunstvormen: opera en toneel.

Paul Koek ziet The Fairy Queen ‘als een viering van de liefde en het leven.’ Hij ziet een spektakel met veel kleur, veel kostuums en veel personages voor zich en ‘Puck die begeleidt wordt door een elektronica-rockband.’