Wildeman, een coproductie

 
Een van de partners waarmee de Nationale Reisopera gaat samenwerken is het Jeugdtheater Sonnevanck. Dat resulteert nu in een coproductie van de Nationale Reisopera, Sonnevanck en het Nederlands Symfonie Orkest. ‘Wildeman’ is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar en natuurlijk ook voor ouders, grootouders en andere belangstellenden. In de voorstelling wordt gespeeld, gedanst en gezongen en de muziek is van Mozart.
Wildeman is een prins en als hij wordt geboren zijn de ouders zielsgelukkig. Hier is hij dan, hun zoon die later koning wordt. Maar wat wordt er gefluisterd? Er is iets aan de hand met dat kind. Hij is te druk, te wild. Hij luistert niet. Is hij soms.... een aap?
Zijn vader is wanhopig: deze prins kan geen koning worden.
Wildeman hoort niet meer thuis in het paleis. Moederziel alleen trekt Wildeman de wereld in. Waar hoort hij en bij wie? Tot het randje van de aarde zwerft hij. Als hij eindelijk zijn eigen plek vindt, blijkt hij dichter bij huis te zijn dan wie ook had kunnen denken. Hij is een held geworden. Zijn vader is trots. Apetrots. Een danser, twee zangers, drie musici en een acteur geven Wildemans avonturen gestalte. Het wordt een wervelende voorstelling over een onmogelijke aap met wie het toch nog goed komt.

Naast muzikanten van het Nederlands Symfonieorkest doen twee zangers van de Nationale Reisopera mee: Annelies Lamm en Gregorz Stachowiack.
Regie: Flora Verbrugge | Tekst: Sophie Kassies | Choreografie: Adriaan Luteijn
Dans: Cherief Zaouali | Spel en zang: Anne Prakke
Er zijn schoolvoorstellingen in Oldenzaal, Den Bosch, Enschede, Zwolle en Almelo en vrije voorstellingen in het hele land.


Speellijst vrije voorstellingen
26 januari Parkgebouw Rijssen, Rijssen 19.00 uur
27 januari Theater De Poorterij, Zaltbommel 14.30 uur
30 januari Stadsschouwburg, Groningen 14.30 uur
2 februari Wilminktheater, Enschede 19.00 uur
3 februari Theater De Kappen, Haaksbergen 15.00 uur