Bravissimo!


Opera? Dat is pure hartstocht. Het is ook de meest volledig kunstvorm die er is: decors, licht, kostuums, livemuziek, zang en dans. Een complete theaterbelevenis waar bovendien een hele wereld achter schuilgaat. De wereld van regisseurs en ontwerpers, van zanders en instrumentalisten, van decorbouwers en technici. Drie maanden lang is de Reisopera te gast in museum TwentseWelle in Enschede met de tentoonstelling Bravissimo! en kunt u kennismaken met de boeiende wereld van de opera achter de schermen, toen en nu.
Het grootste reizende operagezelschap van Nederland is al sinds 1955 gevestigd in Enschede. Eerst als Opera Forum en vanaf 1993 als Nationale Reisopera. De afgelopen vier jaar stond de succesvolle Ringtetralogie Der Ring des Nibelungen van Wagner op het programma. Aan de hand van decors, rekwisieten, kostuums en beeld- en geluidopnamen uit deze veelgeroemde megaproductie kunt u van nabij meemaken hoe het operabedrijf werkt en welke traditie al bijna 60 jaar binnen de grenzen van de stad Enschede aanwezig is.

Magische wereld
Het is in deze expositie alsof u zelf op het achtertoneel van het theater rondloopt in een magische wereld, waarin alles anders is dan wat het vanuit de zaal lijkt. Bestudeer de kostuums eens van heel dichtbij en zie hoe de handbeschilderde decorstukken precies gemaakt zijn. Zijn al die attributen nu echt of lijkt dat maar zo? En wie maken al die spullen nu eigenlijk? Trek ook eens een operakostuum aan en maak voor eventjes deel uit van die andere wereld. De expositie in museum TwentseWelle is niet alleen een terugblik. Het is een portret van een operagezelschap dat nu al 58 jaar vanuit Enschede opereert. Een bedrijf dat al zijn ervaring en ambachtelijkheid inzet om het publiek te laten delen in zijn passie: opera.

Openingstijden
Bravissimo! is van 2 juni - 29 september 2013 te zien in museum TwentseWelle in Enschede.
Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17. 00 uur
Toegangsprijzen:
Volwassenen: € 7,50
6 t/m 18 jaar: € 5,00
Familiekaart: € 25,00 (max 2 volw., 3 kinderen)
CJP-houders: gratis
Museumkaart: gratis
Voor deze expositie geldt een toeslag van €1.00 p.p.